De forskellige ron zacapa rom

Ron Zacapa har siden slutningen af halvfjerdserne produceret deres verdensberømte rom og her finder du en oversigt over de forskellige slags.

Ron Zacapa 15 års:

15 års adskiller sig fra de andre rom fra Zacapa, som alle er 23 års (+2 år i XO). Selve destillationen er kortere, dvs. der er mindre head og tail, hvilket giver en bedre spiritus. Men da 15 års ikke lagre så længe, er dette også nødvendigt. Ron Zacapa 15 års rom er udtænkt som en rom der kan bruges i drinks, da den ikke er lige så kompleks som 23 års.

Ron Zacapa 23 års:

DEN rom man tænker på når man siger Ron Zacapa. Blev for første gang lavet til byen Zacapa 100 års fødselsdag, 1976, (Centenario = 100) og baseret på nogle 23 års gamle rom. Siden 1992 har Ron Zacapa lavet den samme rom som vi drikker idag, når vi smager Ron Zacapa 23 års.

Ron Zacapa Straight from Cask (23 års):

Er sådan set en Ron Zacapa 23 års, men hvor englenes andel har været relativ stor, så alkoholprocenten er faldet til 45-47% Derfor valgte man i 2005 at aftappe en del tønder direkte på flasken, heraf Straight from Cask. Forskellen er således en rom med højere alkoholprocent, men også en rom som ikke er blendet med vand og anden rom i deres “Marriage process” som ellers kendetegner processen for alle Ron Zacapa rum. Er ikke lavet siden 2005, så kan være svær at anskaffe.

Ron Zacapa 30th Jubilæum (23 å

Dette er jubilæums rom som markere Ron Zacapa 23 års 30års jubilæum. Den er således lavet i 2006 i begrænset oplag. Produktet ligner en Ron Zacapa 23 års, men har i de sidste 1,5 år ikke lagret på Predro Ximenes tønder, men på Muscatel tønder. Ifølge Mario Navarro, den bedste Rom Ron Zacapa nogensinde har lavet. Bemærk at det IKKE er en 30års rom, men en jubilæumsudgave som kom i forbindelse med deres 30års jubilæum af Ron Zacapa. En lille men nok så vigtig detalje!

Ron Zacapa XO 25 års:

XO’en er den 23 års færdig Ron Zacapa, som kommer på franske cognacfade i yderlig to år. Denne ekstra lagring giver ikke en sødere rom (som man med rette kunne antage), men en mere kompleks rom som især whisky og naturligvis cognac tilhængere synes godt om.